Boligmarked

Er du en av mange som ønsker mer innsyn i Norges
boligmarked? Med VIRDI får du like mye informasjon
om markedet som det profesjonelle aktører har.

Finn boligen som gir deg mest VIRDI

Dette er VIRDI

VIRDI er et digitalt verktøy som gir deg tilgang til samme data og informasjon som profesjonelle aktører på boligmarkedet. Dette inkluderer eiendomsmeglere, takstmenn og banker. Tjenesten er helt gratis og dekker alle landets privateide boliger.

Da vi startet med boligdata jobbet vi med automatisk verdiestimering for profesjonelle aktører. I dette arbeidet gikk det et lys opp for oss: til tross for at bolig er den største investeringen for de fleste av oss vet vi lite om boligmarkedet sammenliknet med eiendomsmeglere, banker, investorer og liknende. Informasjonen vi trenger for å gjøre gode boligvalg holdes skjult så andre kan tjene mer penger!

Arbeidet med dette prosjektet viste oss den store skjevheten mellom “mannen i gata” og profesjonelle aktører når det kommer til tilgangen på boliginformasjon. Dette synes vi var en urettferdig og negativ faktor ved det norske boligmarkedet - dermed ble VIRDI til.

God respons

Etter lansering i er virdi.no blitt mottatt over all forventning, og er per august 2020 blitt brukt av over 700.000 unike brukere! Da er det nok ikke så rart at vi, som et lite, norsk oppstartsselskap, kjenner på både ærefrykt og enorm motivasjon når vi kommer på jobb hver dag. Sammen klarer vi å endre boligmarkedet til det bedre.

Vi i VIRDI består er et lite og erfarent team som brenner for oppdraget vårt. Det å kjempe for privatpersoners rettigheter og muliggjøre et forbrukeropprør i boligmarkedet er et stort ansvar, så for å lykkes må vi være like kompetente som vi er kreative.

VIRDIestimatet

En del av vårt produkt er VIRDIestimatet, et boligprisestimat som genereres automatisk og estimerer boligers markedsverdi. Data fra kilder som brukergenerert data og offentlige registre brukes til å kalkulere VIRDIestimatet. Dataen vurderes opp mot fakta om boligen, markedsforhold og boligens beliggenhet.

Man kan faktisk si at algoritmen bak verktøyet fungerer på samme måte som en fagperson som skal sette verdi på en bolig - man vurderer alle boligens egenskaper og sammenligner disse med andre lignende boliger til salgs. Alt dette gjør VIRDIestimatet ved hjelp av kunstig intelligens.

Endrer det norske boligmarked

I lang tid var det kun banker, meglere og takstmenn som hadde tilgang på et slikt innsyn i markedet, mens privatpersoner har måttet gå til profesjonelle aktører for å få den samme informasjonen. Dette har gjort at man som kjøper og selger ikke har hatt fullstendig kontroll over det som er noen av livets største valg, og kan være investeringer på mange millioner kroner.

VIRDI ønsker å beskytte boligeiere i hele landet og sikre dem større kunnskap og kontroll over sin eiendom. Med VIRDIestimatet blir det blant annet enklere for privatpersoner å unngå å betale for mye, motta hjelp med lånsforhandlinger og avdekke lokkepriser.

Få unik oversikt med VIRDI

Skal du inn på boligmarkedet, eller er du der allerede? Ved å bruke VIRDI får du tilgang på den samme informasjonen om Norges boligmarked som meglere, banker og takstmenn har.

Finn boligen i kartet som gir deg mest VIRDI