Boligmarked

Er du en av mange som ønsker mer innsyn i
Norges boligmarked? Med VIRDI får du like
mye informasjon om markedet som det
profesjonelle aktører har.

Finn boligen som gir deg mest VIRDI

Unik innsikt i Norges boligmarked med VIRDI

VIRDI er en digitalt forbrukerplattform som gir deg tilgang til samme verktøy, data og informasjon som brukes av profesjonelle aktører i Norges boligmarked. Dette inkluderer eiendomsmeglere, takstmenn og banker. Tjenesten dekker alle landets privateide boliger.

Da vi startet med boligdata jobbet vi med automatisk verdiestimering av eiendom for profesjonelle aktører. I dette arbeidet gikk det et lys opp for oss: til tross for at bolig er den største investeringen for de fleste av oss vet vi lite om boligmarked sammenliknet med eiendomsmeglere, banker, investorer og liknende. Det virket som at informasjonen vi forbrukere trenger for å gjøre gode boligvalg holdes skjult så andre kan tjene mer penger!

Arbeidet med dette prosjektet synliggjorde hvor stor skjevheten mellom “mannen i gata” og profesjonelle aktører når det kommer til tilgangen på å se eiendom og generell boliginformasjon er. Dette synes vi var en urettferdig og negativ faktor ved Norges boligmarked, og vi bestemte oss for å ta opp kampen på forbrukerens vegne. Dermed ble virdi.no til.

God respons

Etter lanseringen i mars 2020 er virdi.no blitt mottatt over all forventning, og per august 2020 var forbrukertjenesten blitt brukt av over 700.000 unike brukere for boligpriser mm! Da er det ikke så rart at vi, som et lite oppstartsselskap, kjenner på både ærefrykt og enorm motivasjon når vi kommer på jobb hver dag. Sammen klarer vi å endre Norges boligmarked til det bedre.

Vi i VIRDI består er et erfarent team som brenner for oppdraget vårt. Det å kjempe for privatpersoners rettigheter og muliggjøre et etterlengtet forbrukeropprør i boligmarkedet er et stort ansvar, så for å lykkes må vi være like kompetente som vi er kreative.

Du får oversikt over et boligmarked som er i bevegelse på VIRDI
Norges boligmarked er i konstant bevegelse. Spesielt i Oslo er det mange hendelser som det kan være fordelaktig å ha oversikt over når man skal gjøre sine boligvalg. (Bilde/illustrasjon laget av Daniel Charles Hextall, Unsplash)

VIRDIestimatet endrer Norges boligmarked

Ett av verktøyene man som bruker av virdi.no får tilgang til er VIRDIestimatet. Dette er et egenutviklet boligprisestimat som genereres automatisk og estimerer boligers markedsverdi. Data fra kilder som brukergenerert data og offentlige registre brukes til å kalkulere VIRDIestimatet, hvor avanserte algoritmer blant annet vurderer fakta om boligen, markedsforhold og boligens beliggenhet. Her bruker vi kunstig intelligens for å bedre innsynet i og forståelsen av et boligmarked i konstant bevegelse.

VIRDIestimatet er så presist at det daglig brukes av flere bedrifter ut mot sine kunder og internt. Slike avtaler gjøres som oftest via anbud hvor flere aktører måles opp mot hverandre. I den forbindelse ble VIRDIestimatet nylig kåret av Norges største bank som det mest presise verdiestimatet av privatboliger i Norges boligmarked - og det lenge før våre prisvinnende data scientists er ferdig med å forbedre estimatet ytterligere.

Banebrytende innsikt for forbrukere

Med VIRDIestimatet ble Norges boligmarked endret ved at forbrukere for første gang fikk tilgang til estimert markedsverdi på enhver bolig. I lang tid har det kun vært banker, meglere, takstmenn og lignende som har hatt tilgang på et slikt innsyn i Norges boligmarked, mens privatpersoner har måttet gå til profesjonelle aktører for å få den samme informasjonen om solgte boliger mm. Dette har gjort at man som privatperson ikke har hatt nødvendig og lett tilgjengelig innsikt i en markedsfaktor som kan bety skillet mellom et dårlig og godt boligvalg. En bolig er din private investering verdt mange millioner kroner, så dette er viktig.

VIRDI ønsker å hjelpe boligeiere i hele landet og sikre at alle har tilgang på mer kunnskap og kontroll over sin eiendom. Med VIRDIestimatet er det blant annet enklere for oss som privatpersoner å unngå å betale for mye, motta hjelp i forbindelse med forhandlinger om boliglånet, og avdekke lokkepriser.

Få unik oversikt med VIRDI

Skal du inn i et boligmarked i konstant bevegelse, eller er du allerede inne? Ved å bruke virdi.no får du tilgang på den samme informasjonen om Norges boligmarked som meglere, banker og takstmenn har.

Se kart over Norges boligmarked

Typiske søkeord du finner svar på hos VIRDI

På virdi.no vil du finne svar på det du lurer på om boligmarkedet , boligmarked 2020 , boligmarked 2021 , boligmarked fremover , boligmarked Oslo , boligmarked Bærum , boligmarked Bergen