Hvilke interiørtrender gjelder for 2020?

Grønne planter i en oase er fine virkemidler når man pusser opp og innreder boligen i en lun og behagelig stil

Dersom du planlegger å pusse opp boligen din, er du kanskje interessert i å oppdatere deg på de nyeste interiørtrendene. Nordmenn elsker å fornye hjemmene sine og bruker til sammen bortimot 83 milliarder kroner i året på oppussing. Få tips og inspirasjon her.

Undersøkelser viser at flertallet av Norges befolkning er opptatt av interiør og fargetrender, og mange velger å oppgradere boligen sin med ny tapet eller veggmaling, nytt gulv - i tillegg til tekstiler, dekor eller møbler.

Fra minimalistisk til lunt og behagelig

Den minimalistiske stilen er på vei ut, og i år skal det være hjemmekoselig med mer farger og mønstre. Trenden vi ser nå, er påvirket av miljøbølgen, og det er populært å innrede hjemmet med naturlige og bærekraftige materialer. Retro og gjenbruk av møbler har vært populært de siste årene, og 2020 er heller inget unntak.

Å male alle vegger i boligen din samme farge er ikke lenger på moten. Hvert rom skal ha sitt eget personlige preg, der trenden er å ha noen lyse rom og noen mørke.

Tenker du å legge nytt gulv i ett eller flere av boligens rom? Da kan du få gode tips og inspirasjon ved å gå inn på nettsiden til Byggmakker og lese om Årets gulvtrender. Nå er det er “in” igjen med mønsterparkett, men også ultramatte gulv er på moten.

Skap en oase med grønne planter

Å innrede boligen med mange grønne planter er trendy, og de skal helst være store og frodige. Tidligere ble plantene plassert på rad og rekke i vinduskarmen. Nå skal imidlertid de grønne plantene helst stå plassert på gulvet, slik at de til sammen utgjøre en grønn oase.

Plantasjen: - De ti mest trendy plantene i 2020

I tillegg til Alocasia “Zebrina” og Bostonbregne, er den vakre planten Strelitzia en av de mest etterspurte i år. Strelitzia har store og dekorative grønne blader, og kan vokse seg seg svært høy. Planten kalles også for Paradisfuglblomst.

Materialer og mønstre

Interiørtrenden for i år består av bærekraftige materialer som treverk, bambus, rotting, betong, ull, bomull og lin. Keramikk er også populært igjen - i tillegg til farget glass.

Å blande ulike treslag i innredningen er også en trend i 2020, og gjerne kombinert med innslag av glass eller stål for å unngå at interiøret blir for “hyttepreget”.

Myke, ensfargede og glansfulle gulvtepper er mer populært enn noen gang, og kan kjøpes i mange trendy fargenyanser.

Når det gjelder tekstiler, er lin, bomull og gobelin på moten, og mønstrene som går igjen er ornamenter, blomster og tradisjonelle damask-mønstre (gammel veveteknikk, opprinnelig fra Damaskus i Syria).

Fargene som gjelder for 2020

I år går man bort fra den minimalistiske hvite, grå og kalde stilen, som erstattes med naturlige, rolige, varme og rustikke farger. Alle nyanser av grønt er “in”, og spesielt den litt støvete, lyse og varme grønnfargen, som du kan se et eksempel på her".

Ellers er sterk blå en av trendfargene i år, gjerne i kombinasjon med lys beige.

Andre farger som preger interiørtrenden er beige, terrakotta, korallrødt, okergult, kamelbrunt og varme gråtoner.

Fargerike kåret “Elvesand” til “Årets farge 2020”, som er en anvendelig, lys beige og gyllen farge. Bruker du denne i kombinasjon med andre trendfarger, vil du ha et godt utgangspunkt for å planlegge stilen til ditt neste oppussingsprosjekt.

Bilde/illustrasjon laget av Kaufmann Mercantile, Unsplash

Innsikt andre brukere leser

Du trenger e-takst om du skal selge boligen din eller reforhandle lånet
11. feb. 2021

5 spørsmål og svar om e-takst

Bilde av en glad eiendomsmegler utenfor leilighetsbygg
07. des. 2020

Hvilke plikter og oppgaver har en eiendomsmegler?

boligtjenesten virdi.no deler innsikt om de største utfordringene i boligmarkedet som boligleier,
        boligkjøper, boligeier og boligselger opplever.
13. mai 2020

De største utfordringene privatpersoner møter i boligmarkedet

boligtjenesten virdi.no hjelper boligkjøper med en komplett guide for hvordan man skal ta smarte boligvalg i kjøpers marked
24. jan. 2021

Kjøpers marked - les hva du som boligkjøper burde gjøre

boligtjenesten virdi.no har verifisert og anbefaler boligeier og boligselger å bruke boligmappa for å skape
        boligens servicehefte. Dette øker kontroll og er tillitsvekkende overfor boligkjøpere når boligen kommer for salg
26. jun. 2020

5 gode grunner til at boligeiere bør benytte Boligmappa

Tak på bolig med solcellepaneler installert. Et fremtidsrettet valg for mange boligeiere som vil produsere klimavennlig strøm i mange år
12. okt. 2020

Nyttig informasjon om solcellepanel for boligeiere

Elektronisk dørlås fra Yale Doorman åpnes av dame med gul jakke
02. nov. 2020

De viktigste fordelene med elektronisk dørlås

Sølvkre har skjelldekket, dråpeformet kropp med 3 haletråder bak og 2 antenner foran
02. nov. 2020

De beste tiltakene for å bli kvitt sølvkre i hjemmet