Nei, interiørdesigner og interiørarkitekt er ikke forbeholdt de superrike. Vi hjelper deg med å avklare noen myter og vise hvorfor dette er en tjeneste alle kan ha stor verdi av - uavhengig av om du skal pusse opp, selge eller totalrenovere💁 ✅
Det er mange av oss som har følt på en usikkerhet om hvor man skal starte når det kommer til farger, planløsning og interiør. Bare noe så trivielt som en taklampe finnes det jo flere tusen forskjellige versjoner av… Å sette seg inn i disse tingene tar for de fleste ekstremt mye tid. Tenk om man hadde vært så rik at man kunne fått litt starthjelp av interiørarkitekt og interiørdesigner som har kunnskap, erfaring og utdanning innen dette!
At prisen for slike tjenester er veldig høy og forbeholdt de få er en myte. Du kan få verdifull hjelp for kun et par tusen, noe som igjen kan spare deg for mye tid og gjøre at du ender opp med en løsning som du vil trives med lenge.
En interiørarkitekt eller interiørdesigner er derfor relevant og aktuelt dersom du skal pusse opp boligen din, totalrenovere eller bygge ny bolig. Det samme gjelder hvis du akkurat har kjøpt eller vil gjøre boligen din mer attraktiv før du legger den ut for salg.
Vi i VIRDI har selv erfaring med at vi har sett oss blinde på eksisterende planløsning, og brukt mye tid på å finne frem i det som oppleves som et uendelig utvalg av farger og interiør. Det er nok flere som har kjent på og vil kjenne på dette. Men, VIRDI har ikke selv noen tjenester for å hjelpe deg og andre privatpersoner med dette. Derfor har vi verifisert og kvalitetssikret den norske tjenesten Arkivet som er formidler interiørarkitekt og interiørdesigner. Her kan du få rask og kyndig hjelp fra bare et par tusenlapper - som jo er en lav pris om man ender opp med løsninger og farger man er ekstra fornøyd med og velger å beholde i mange år.
Arkivet kan hjelpe deg med fornyelsen av din bolig
En interiørdesigner fokuserer på boligeiers ønsker og behov ved oppussing i hjemmet. Det kan være at du akkurat har kjøpt deg ny bolig eller bare ønsker gode tips og råd fra en interiørekspert i din eksisterende bolig.
Tar du kontakt med en interiørdesigner, vil han eller hun altså hjelpe deg med å gjøre boligens rom mer funksjonelle og tiltalende ved å “tenke nytt”, og med å komme med gode forslag til møblering, lyssetting, farger, materialer, mønstre og dekorasjon.
Du kan få hjelp av en interiørdesigner til både små og store prosjekter, enten det dreier seg om hjelp til å velge ny farge på veggen, plassering av sofaen i stua eller tips til hvordan du kan få mer lagringsplass i boligen din. En interiørdesigner har ofte kontakt med ulike håndverkere, som kan lage spesialtilpassede innredninger på bestilling, om man er interessert i det.
Vanligvis vil en interiørdesigner redesigne det aktuelle rommet i boligen din du ønsker hjelp til. Interiørdesigner vil også lage en 3D-presentasjon som skaper en atmosfære i rommet som samsvarer med dine preferanser.
Du vil også kunne få en handleliste av din interiørdesigner med aktuelle interiørprodukter som passer inn i det nyoppussede rommet. I tillegg kan en interiørdesigner hjelpe deg med innkjøp av møbler, lamper og dekorasjon.
En interiørdesigner jobber ofte som frilanser, men kan også være ansatt i et byrå. Interiørdesigner som yrkesgruppe kan også kalle seg for interiørkonsulent eller interiørveileder, og klientene er som regel privatpersoner. En interiørdesigner har vanligvis kortere utdannelse enn en interiørarkitekt.
På nettstedet Arkivet - Markedsplassen for interiørdesign kan du enkelt komme i kontakt med en interiørdesigner eller en interiørarkitekt. Tjenesten er landsdekkende, og interiørekspertene tilbyr pakkeløsninger i ulike prisklasser.
På samme måte som en interiørdesigner, vil en interiørarkitekt ta utgangspunkt i dine ønsker og behov når du vil ha hjelp til å fornye et eller flere rom i boligen din. En interiørarkitekt bistår også personer som skal bygge ny bolig eller totalrenovere en bolig, og tar oppdrag både i private hjem og i offentlige bygg.
Ved totalrenovering og ved nybygg vil en interiørarkitekt planlegge og tegne boligens rom innvendig, og lage kreative og funksjonelle løsninger i en plantegning.
En interiørarkitekt arbeider ofte med store prosjekter, og er enten selvstendig næringsdrivende med eget firma eller ansatt i et arkitekt- eller byggefirma. Både når det gjelder utdannelse og kompetanse vil en interiørarkitekt stille sterkere enn en interiørdesigner.
Mange utdannet som interiørarkitekt er medlemmer av Norsk interiørarkitekt og møbeldesigneres landsforening (MNIL). Et medlemsskap i denne foreningen er tillatt kun for interiørarkitekter som blir godkjent av opptakskomitéen, og det stilles strenge krav til søkerens utdanning og praksis. Det er derfor en kvalitetssikring å benytte en interiørarkitekt som er medlem av denne foreningen.
Kontakter du en interiørarkitekt når du vil ha hjelp til et mindre oppussingsprosjekt i din privatbolig, vil han eller hun utarbeide forslag til møblering, materialer, belysning, fargevalg og dekorasjon. Din interiørarkitekt vil dermed jobbe på samme måte som en interiørdesigner, og utforme funksjonelle og estetiske romløsninger.
En interiørarkitekt kan også hjelpe deg med smarte løsninger som for eksempel spesialtilpassede garderobeskap, hyller og andre oppbevaringsalternativer.
Bilde/illustrasjon laget av pozytywnewnetrza, Pixabay
Innsikt andre brukere leser