Slik gjør du vindusvask som en proff

Boligtjenesten virdi.no gir boligeier og boligselger tips for hvordan man kan gjøre vindusvask enkelt og effektivt med et godt sluttresultat ved å følge stegene profesjonelle renholdere sverger til.

Rene vinduer har mye å si for trivselen til den jevne boligeier, men vindusvask blir ofte nedprioritert i og med at det ikke er spesielt gøy. Rene vinduer er også et must når man skal selge boligen. Her får vite hvordan proffene vasker vinduer, og tips for hvordan også du kan vaske raskere og enklere.

De fleste boligeiere vasker vinduene i boligen sin 1 til 2 ganger i året, og vindusvasken utsettes og nedprioriteres ofte. Et flertall av VIRDIs brukere oppgir at de synes det er kjedelig å vaske vinduer, og at det tidvis er vanskelig å komme til på utsiden av boligen - spesielt for boligeiere av leiligheter i høyere etasjer. Skitne vinduer er heller ikke positivt når man skal tiltrekke seg boligkjøpere i forbindelse med boligsalg, og kan i verste fall frastøte seg potensielle boligkjøpere. Det positive er at vindusvask er en overkommelig og enkel oppgave om man kjenner triksene proffene sverger til.

Steg 1: Planlegg ut fra værmeldingen og gjør alt klart

Vindusvask burde gjøres når det ikke er sterkt sollys på vinduene. Solen tørker vaskevannet raskt og skaper skjolder på vinduene.Før du begynner er det lurt å finne frem separate kluter til både forvask og tørking, en bøtte med lunkent zalovann eller iblandet middel for vindusvask (i VIRDI har vi gode erfaringer med vaskemiddelet Nylon-vask), og en nal. Om du benytter mikrofiberklut trenger du ikke vaskemiddel i vannet. Kvaliteten på nalen har faktisk noe å si for sluttresultatet, så det anbefales å ikke ukritisk velge den billigste. En god nal for vindusvask burde blant annet ha litt tyngde, og ha en størrelse passende for vinduene du skal vaske - stort vindu, stor nal. Vindusvask kan sprute og søle litt, så et godt tips er å rydde bort alle ting som står i veien. Flytt møbler og liknende slik at dette ikke får skittent vaskevann på seg.

Steg 2: Vask bort skitten fra vinduene

Fukt vinduet med klut og såpevann. Vask over hele vinduet og bruk litt ekstra tid på ekstra skitne områder. Ikke bruk for mye såpe i vannet, det vil virke mot sin hensikt. En dråpe i bøtta er faktisk nok. Om det er minusgrader kan du unngå at vannet fryser på vinduet mens du vasker ved å blande i litt rødsprit. Vaskevannet blir skittent, så det er lurt å skifte ut vannet ofte. Når du vasker er det lurt å brette kluten underveis slik at du får brukt en ren side av kluten, så pass på at du har funnet frem nok kluter slik at du alltid har en ren side tilgjengelig. Om du vil ta utstyret et skritt lenger kan du spare tid på å bruke en nal med påmontert vindusmopp/vaskepels til å vaske vinduet. Dette kalles gjerne en forvasker. Da dekker du et større område av vinduet på en gang, sammenliknet med hva du gjør med en klut.

Steg 3: Fjern såpevannet med nalen

Bruk nalen til å fjerne såpevannet fra vinduene før de har rukket å tørke. Dra nalen over vinduet i store, sammenhengende bevegelser - ett drag av gangen. Bruk en tørkeklut til å dra over gummilister, vinduskarmene og nalen mellom hvert drag. For å unngå skjolder er det viktig at ikke vinduene har tørket før man starter med nalen. I tillegg blir det lettere skjolder om man drar nalen fra vinduets topp til bunn, kontra om man drar nalen på skrått nedover fra side til side.

Bilde/illustrasjon laget av Victor Garcia, Unsplash

Innsikt andre brukere leser

Søk opp en adresse på virdi.no eller se boliger i VIRDI Boligkart.
20. feb. 2020

Velkommen til virdi.no - boligtjenesten som hjelper boligeier, boligselger og boligkjøper til å ta trygge, gode valg

Renteradar består i dag av et team på 4 karer. De hjelper deg med å finne den beste renten for ditt boliglån
25. jan. 2021

Renteradar sikrer at du ikke betaler for mye i rente på boliglånet ditt

Boligtjenesten virdi.no gir boligselgere fem tips til hvordan man best gjør boligen klar for visning for å tiltrekke seg boligkjøpere.
20. okt. 2020

5 enkle grep som vil gjøre boligen din klar for visning

Å pusse opp bad trenger ikke å være ekstremt dyrt. Er man smart kan man finne rimelige løsninger som gjør at ditt bad blir en avslappende oase uten å koste for mye.
12. okt. 2020

Tips for å pusse opp bad rimelig

boligtjenesten virdi.no har verifisert og anbefaler boligeier og boligselger å bruke boligmappa for å skape
        boligens servicehefte. Dette øker kontroll og er tillitsvekkende overfor boligkjøpere når boligen kommer for salg
07. aug. 2020

5 gode grunner til at boligeiere bør benytte Boligmappa

Siporex (porebetong, gassbetong, lettbetong) er et unikt materiale som kan brukes når du skal pusse opp boligen din, eksempelvis ved oppføring av en utepeis i hagen
20. okt. 2020

Siporex - et allsidig og miljøvennlig byggemateriale

boligtjenesten virdi.no hjelper boligkjøper med hvordan man går frem når man skal kjøpe bolig, hva man burde gjøre
        og ta stilling til.
13. mai 2020

Prosessen med å kjøpe bolig

Om du mangler tilstrekkelig egenkapital i sparegrisen må du bruke en kausjonist for å få innvilget boliglånet
26. jun. 2020

Boliglån med kausjonist