Sjekk disse tipsene dersom ingen kom på visning

En bolig som er ren og ryddig, pyntet med bilder, blomster og attraktive møbler fremstår mer innbydende for boligkjøpere både på bilder og på visning.

Har du lagt boligen din ut for salg, men opplever at ingen dukker opp på visning? Det kan være svært frustrerende å vente på at noen skal vise interesse. Jo lenger tid som går, jo mer stressende blir situasjonen. Dersom du allerede har kjøpt ny leilighet, rekkehus eller villa - og overtakelsesdatoen nærmer seg uten at du har fått inn et eneste bud på din egen bolig - kan dette påvirke både humør og nattesøvn.

Heldigvis finnes det enkelte tips som vil kunne øke interessen for akkurat din bolig. De viktigste momentene kan du lese mer om nedenfor.

Boligannonsen - er den attraktiv nok?

Ved et boligsalg er målet å få flest mulig til å komme på visning. På denne måten økes sjansene for at du selger boligen din til høyest mulig prisnivå.

Noen ganger er det mange boliger i samme område til salgs samtidig, og da er det ekstra viktig at boligannonsen skiller seg positivt ut i mengden.

Kanskje du bør forhøre deg med megler om at det lages en ny og kreativ overskrift i boligannonsen, eller forandre litt på beskrivelsen? Det er også mulig å lage en reklamevideo av boligen, slik at det blir en mer levende presentasjon. Fokuser på det mest attraktive med boligen din, enten det er uteområdet, utsikten, stuen eller andre rom. Det viktigste er at folk blir mer oppmerksomme på akkurat din boligannonse, slik at de får lyst til å komme på visning.

Bilder

Det anbefales å bruke en profesjonell fotograf i forbindelse med et boligsalg. Fotografen fremhever det beste med boligen din, men skal også gi eventuelle boligkjøpere et realistisk inntrykk. Profesjonelle bilder av høy kvalitet vil alltid være mer attraktivt enn amatørbilder.

Husk at det er annonsebildene som avgjør om potensielle boligkjøpere er interessert i å komme og se på boligen. Derfor er det så viktig å skape et godt førsteinntrykk.

Sørg for at boligen er ryddet og rengjort før fotograferingen. Rydd bort personlige eiendeler, familiebilder og eventuelle pyntegjenstander eller annet som kan gi et “rotete” inntrykk. Har boligen umalte lister, bør disse males før fotografen kommer. Vurder også om enkelte vegger trenger et nytt strøk med maling.

Endre visningstidspunkt?

Det kan være fordelaktig å ha visninger på forskjellige tidspunkter og ukedager, slik at flest mulig skal få anledning til å komme. Enkelte er opptatt midt i uken, mens andre har kanskje allerede lagt planer for helgen.

Det anbefales også å skrive i annonsen at det kan avtales privatvisninger utenom ordinær visning.

Bruk sosiale medier i tillegg til vanlig markedsføring

Mange bruker Facebook eller andre sosiale medier til å markedsføre boligen sin som skal selges. Legger du ut boligannonsen din på sosiale medier, kan du be venner dele videre slik at annonsen blir sett av enda flere.

Prisjustering

Har du brukt profesjonell fotograf, lagt ut annonsen på sosiale medier, ryddet og vasket boligen - og fremdeles ikke får folk på visning? Da kan det være aktuelt å ta en kikk på prisnivået. Dersom du har satt prisen for høyt i forhold til lignende boliger i samme område, vil du kunne oppleve at folk ikke viser sin interesse.

Som en siste utvei kan det da være aktuelt å nedjustere prisantydningen. Kanskje er det dette som må til for at folk skal oppleve boligen din som attraktiv.

Litt om koronapandemien og boligvisninger

Så lenge koronasmitten finnes i samfunnet, vil vanlige fellesvisninger bli erstattet av individuelle visninger og videovisninger. Det er derfor nå vanlig prosedyre at boliginteresserte kontakter eiendomsmegler direkte på telefon for å avtale visningstidspunkt. Da unngå man at mange mennesker samles der det kan være vanskelig å holde minst 1 meters avstand til hverandre.

Tv2: - Planlagt visning? Dette må du vite om korona-tiltak

Selv om vi befinner oss i en unntakssituasjon med strenge smitterverntiltak, vil det likevel alltid være et behov for å bytte bolig. I juli måned økte boligsalget med over 40% i forhold til juli 2019. Dette er helt uvanlig i forhold til tidligere år, da boligsalget vanligvis går tregere i fellesferien.

Nettavisen: - Full kok i boligmarkedet: Ny oppgang i juli

Bilde/illustrasjon laget av hausphotomedia, Unsplash

Innsikt andre brukere leser

Innen utleie av bolig med skattefradrag er det flere som ikke vet hva man har rett på å føre opp fradrag for og ikke. Det er fort gjort å betale for mye i skatt om man ikke er kjent med disse reglene.
12. okt. 2020

Utleie av bolig med skattefradrag: - Dette kan du trekke fra på skatten

To meglere som enkelt gjør digital tinglysning av skjøte via sin datamaskin
06. des. 2020

Tinglysning av skjøte ved kjøp og salg av boliger

Bilde av vinduer montert på en orange vegg
05. des. 2020

Nyttig å vite når boligen trenger nye vinduer

Husleiekontrakt fra Forbrukerrådet
11. jan. 2021

Boligutleie: - Dette må du ta med i en husleiekontrakt

En interiørdesigner og interiørarkitekt hjelper boligeiere når de skal klargjøre eller pusse opp boligen
10. feb. 2021

Derfor er interiørdesigner og interiørarkitekt relevant for deg

Å pusse opp bad trenger ikke å være ekstremt dyrt. Er man smart kan man finne rimelige løsninger som gjør at ditt bad blir en avslappende oase uten å koste for mye.
12. okt. 2020

Tips for å pusse opp bad rimelig

boligtjenesten virdi.no gir boligeiere informasjon og forslag til hva som kan gjøres for å øke verdien på egen bolig
                før et boligsalg.
13. mai 2020

Slik kan du som boligeier øke verdien av boligen før et boligsalg

Sølvkre har skjelldekket, dråpeformet kropp med 3 haletråder bak og 2 antenner foran
02. nov. 2020

De beste tiltakene for å bli kvitt sølvkre i hjemmet