Tilbud

Spar penger med varmepumpe

Varmepumper gir miljøvennlig og billig oppvarming av din bolig.

Fortell oss litt om din bolig, så gir vi deg det beste tilbudet for dine behov.

Tjenesten er uforpliktende og gratis.

Få tilbud fra leverandører av varmepumpe

Informasjon om din bolig gjør at vi kan gi deg det beste tilbudet for ditt behov.

Tjenesten er uforpliktende og gratis.

Velg Boligtype
Velg Boareal

Sammenlign tilbud på varmepumpe fra flere bedrifter

Den største delen av strømregningen går til oppvarming av bolig. Med deg og over 800.000 andre månedlige brukere i ryggen har Tilbud fremforhandlet gode tilbud på varmepumpe fra flere seriøse aktører. Slik får du tilgang på best mulig kvalitet til best mulig pris.

En varmepumpe er gunstig for oppvarming, og om sommeren kan en varmepumpe også brukes som aircondition. Sliter du med allergier vil en varmepumpe med pollenfilter også være en langt bedre løsning enn vanlig vinduslufting.

Reduser strømregningen og spar penger med varmepumpe

En varmepumpe gir deg mer varme per krone du bruker sammenliknet med annen tradisjonell boligoppvarming. Det betyr at du får et lavere strømforbruk som igjen reduserer hvor mye du betaler i strømregning per måned. At varmepumper bruker mindre strøm for oppvarmingen gjør at disse ansees som et miljøvennlig alternativ med energiklasse A.

Mengden penger du sparer på å installere en varmepumpe avhenger av hvor høyt energibehov din bolig har. Desto høyere energibehov, desto større mengde strøm kan en varmepumpe redusere.

Slik fungerer Tilbud

Hos Tilbud starter du med å fylle ut et enkelt skjema. Du sparer mye tid ved å bare måtte fylle ut informasjonen en gang, og ved at du slipper å kontakte hver eneste leverandør for forespørsler, tilbud og avtaler. I tillegg har Tilbud allerede gjort jobben for deg med å finne verifiserte og gode tilbydere i området der du bor.

Etter at du har fylt ut skjemaet mottar du tilbud direkte fra leverandørene. På den måten får du god oversikt over hva de kan tilby, til hvilken pris. Dette kan du videre bruke til å sammenligne priser og velge det beste alternativet for deg.

Tilbud er selvfølgelig gratis og uten forpliktelse for deg - i tillegg til at du sparer tid og penger. Hvis du ikke er fornøyd med tilbudene du har mottatt, takker du bare nei. Med andre ord har du ingenting å tape på å hente inn tilbud via Tilbud.

Valg av riktig varmepumpe for deg og din bolig

Det finnes en rekke merker av varmepumpe, og enda flere forhandlere. Mange valg gjør det naturlig nok vanskeligere å få oversikt og velge rett varmepumpe for deg og din bolig.

Først av alt må man ta stilling til hvilke systemer boligen har installert fra før, og med det hvilken type varmepumpe man skal ha. Om for eksempel det allerede er installert vannbårent system i boligen din vil vurdering av vann-vann-varmepumpe eller luft-vann-varmepumpe være hensiktsmessig. Et slikt system gjør det også mulig å installere bergvarmepumpe. Om boligen ikke har et slikt anlegg er som regel luft-luft-varmepumpe det beste alternativet, og eventuelt en ventilasjonsvarmepumpe.

Et annet moment å hensynta er hvilket klima man har der man bor - noe som jo varierer over vårt langstrakte land. Beliggenhet, type bolig og utforming er individuelt, så her er er det greit å være bevisst hva man har når man velger. Dette har noe å si for hvilken type varmepumpe som vil være mest optimal for deg og din bolig.

Sjekkliste for sammenligning av varmepumpe

Vurder følgende når du skal sammenligne og finne ut av hvilken type varmepumpe som er best for deg og din bolig:

  • • Klimaet der du bor. Hvor varmt og kaldt er det typisk gjennom året?
  • • Varmepumpemodell; er det gulv- eller veggmodell som er mest ønskelig?
  • • Allerede installert vannbårent system i boligen åpner muligheten for andre typer varmepumpe utover luft-luft-varmepumpe
  • • Størrelse på boligen. Desto større bolig desto kraftigere varmepumpe trenger du.
  • • Ønsket ytelse. Her må man ha et forhold til om det er varmepumpe med best ytelse man ønsker, eller om man er åpen for å gjøre et kompromiss på ytelse vs. pris.

Om du har tatt stilling til denne sjekklisten har du et bedre utgangspunkt når du skal finne den varmepumpen som passer deg og din bolig best. Dette er smarte ting å ha tenkt gjennom før man innhenter pristilbud på varmepumpe.

Pris på varmepumpe

Prisen på varmepumpe inkludert montering varierer. Ved å invitere én eller flere aktører på befaring hjemme hos deg får du tilbud tilpasset din bolig. Med en befaring får du også et inntrykk av bedriften. Flere befaringer betyr flere inntrykk og pristilbud som du kan sammenligne med hverandre før du velger det som virker best for deg og din bolig. Anbud formidler kun kontakt med seriøse, verifiserte aktører.

Pris på varmepumpe - oversikt

Norsk Varmepumpeforening har utarbeidet en oversikt over omtrentlige priser for varmepumpe og installasjon til privatboliger. Prisene varierer mye så denne tabellen burde kun brukes som et utgangspunkt. Det er først via kontakt med aktuelle bedrifter at du får et spesifisert tilbud for deg og din bolig - i tillegg til å få avklart eventuelle kostnader som kommer i tillegg.

Varmepumpe typeCirca prisintervaller
Luft-luft-varmepumpe (1 innedel)15.000 - 30.000 kr
Luft-vann-varmepumpe120.000 kr eller mer
Bergvarmepumpe og energibrønn220.000 kr eller mer
Ventilasjonsvarmepumpe25.000 - 50.000 kr

Varmepumpe levetid

Normalt har en varmepumpe en levetid på 10 til 15 år, men dette varierer fra modell til modell. Enkelte varmepumper kommer med 12 års garanti. Jo lengre varmepumpen din varer, desto større blir den totale økonomiske besparelsen din. Hør med bedriftene du mottar tilbud fra om hva de anser som forventet levetid på sin varmepumpe.

Som alt annet vil også en varmepumpe vare lengre om man tar vare på den. Vedlikehold og jevnlig service forlenger levetiden. Sett av tid til rengjøring av din varmepumpe nå og da, i tillegg burde den få en rens og nye filter regelmessig. Det er kun lov å montere, demontere, og gjøre service på en varmepumpe om man har F-gass-sertifisering. Dette må man derfor sikre seg om at varmepumpemontøren har. Service av varmepumpe gjøres helst hvert andre til tredje år, og tar normalt én til to timer.

Tilbud leveres av:

© 2021 VIRDI AS (Org.nr: 999 070 167)